Változásokat hoz az új bajnoki szezon egyesületünk életében

A 2019/2020-as bajnoki szezon kezdetét megelőzően számos megoldandó feladat várt ránk. Az előző TAO év lezárását követően 2019. július 1-től, már az új szezon előkészületei zajlottak. Az új bajnoki év az állandóságok mellett számos változást hoz egyesületünk mindennapjaiba is. Tekintsük át a legfontosabbakat!

Az egyesület az idei évben 8 csapattal kezdi meg az évet. A legfontosabb változás e-téren, hogy idén csak 1 Serdülő csapattal vágunk neki a szezonnak. A szakmai igazgatói feladatokat továbbra is Ronkay László elnök úr viszi, de idén ő fogja edzeni és versenyeztetni az U11-es Kenguru csapatot is. Tavalyi kenguru csapatunk idén a Gyermek korosztályban versenyez majd, kiegészülve a Hermann Sasok tehetséges játékosaival. Edzőjük Szabó Máté lesz. Mindkét csapat az országos korosztályos bajnokságban versenyez majd.

Serdülő csapatunkat Szarvas Gábor vezeti továbbra is, a csapat a Budapest Bajnokságban fogja magát megmérettetni. 3 tehetséges játékosunk a Honvéd Akadémián folytatja ebből a korosztályból, két játékosunk pedig a Megyeri Tigrisekhez igazolt.

Hirschler Máté vezetésével kadett csapatunk szintén a Budapest bajnokságban versenyez majd.

Fiú és lány hobbi csapataink heti két edzéssel indulnak olyan sportolóknak, akiknek a tanulás mellett fontos a kosárlabda is, de a versenyzéssel járó többlet terhet nem tudják felvállalni. A lányokat Fabuss Detti, a fiúkat Fasimon Ádám vezeti.

Az NBII -es csapatunkban is változik a játékoskeret. Játékoskeretünk tovább bővült saját nevelésű játékosokkal, valamint hazatér Szalay Ákos volt utánpótlásedzőnk, aki  tavaly még az NB1/B bajnokságban kosárlabdázott. A felnőtt csapatunkat Hirschler Máté és Szarvas Gábor is erősítik, akik jelenleg is edzői stábunk tagjai.    

Két edzőnktől búcsúzunk az idei szezonban. Zorán Marjanovicra és Sipos Péterre ebben a szezonban más kihívások várnak. Zorán a Horváth iskolában segíti tovább munkánkat míg Péter a Honvéd Akadémián kapott nagyobb lehetőséget. Mindkettőjük eddigi munkáját köszönjük, és sok sikert kívánunk nekik a jövőbeni feladataikhoz.

A hazai mérkőzéseinket a jövőben a HONVÉD teremfelújítása miatt a Németh Imre Általános iskola termében játsszuk majd. Az ehhez szükséges technikai előkészületeket megtettük, reméljük sok győztes mérkőzés végén hangzik majd fel a terem falai között a hagyományos HAJRÁ SASOK! csatakiáltás!

Mindenkinek fárasztó edzésekben, élményekben és győztes kosármeccsekben gazdag bajnoki évet kívánunk!

Hajrá Sasok!