Nem a végén kell bedobni a nehezet, hanem meccs közben a könnyűt!

U14-es csapatunk múlt héten vasárnap az Országos Serdülő Bajnokság Regionális alapszakaszának 2. fordulójában lépett pályára.  Szabó Máté csapata 2 mérkőzést játszott. A forduló tétje a B csoportba való feljutás volt.

Az első mérkőzésen az ellenfél a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia B csapata volt a Kaszások sportcsarnokában szombaton.  A mérkőzés első perceiben mindkét csapat zavarodottan játszott. A 3. perc után az ellenfél csapata jött ki jobban a kaotikus helyzetből és vezetett 2 :1 -re.  Ezt követően szépen lassan kiengedtek a fiaink is és átvették a vezetést, amit aztán a félidő végig megőriztek, sőt a második negyedben mindössze két pontot kaptunk, hála a sok szerzett labdának és pontos befejezésnek. Az első félidő magabiztos vezetése érthetetlen módon megbénította csapatunkat és a 3. negyedben 8 kapott pontra csak 12-t sikerült szereznünk. A negyedik negyedben végre ismét erőre kaptunk és sokszor remekül passzolva, megállíthatatlannak tűnt csapatunk. Mindössze két pontra voltunk, hogy meglegyen a 100 dobott pont, de nem lehetünk elégedetlenek a végjátékkal, mivel az utolsó másfél percben minden energiánkat mozgósítva 18 pontot szereztünk. A győzelemmel a csapat a döntőbe jutott, és 1 lépésre került a kitűzött céljától, hogy a B csoportban folytathassa az alapszakaszt a következő fordulóban.

A csapat a döntőt érő győzelem után

Kiss Lenke KA/B  – Zuglói Sasok   31 – 98

A mérkőzésen pályára lépők és dobott pontjaik

Szobonya Miklós Marcell 22; László Dániel 12 ; Szulyák Ábel  10; Spanics Dávid 10; Halász Botond 9; Pálfy Zétény 8; Talabos Dániel 7; Bánhidi Csongor 6; Bohács Bence 6; Pleskonics Milán 6;  Vadányi Marcell 2; Sulyok Áron

Szabó Máté edző: A második és negyedik negyedben képességeinkhez méltóan játszottunk, de sajnos nem ez valósult meg a mérkőzés egészében. Bár a győzelmünk nem forgott veszélyben, az első és harmadik negyedben kevés hasznos elemet láttam a csapattól. Nem csak két negyeden keresztül tudunk jól játszani. Hajrá Sasok!

A második mérkőzést a Monori SE-vel játszottuk, akik a az Óbudai Kosárlabda Akadémia „A” csapatát győzték le a döntöbe jutásért.

Jól kezdett csapatunk a mérkőzésen. Az első negyed után úgy tűnt szépen lassan egy nagyobb megnyugtató különbséget tudunk kialakítani és játszhatjuk a játékunkat. Ez az idilli állapot azonban gyorsan tovatűnt és egy fordulatos drámában találtuk magunkat pillanatok alatt. A fiúk második és harmadik negyedet egyaránt elveszítették, azt leginkább maguknak köszönhettek.  Az eladott labdák, a rossz döntések, az elnagyolt befejezések és az, hogy nem harcoltunk eléggé a lepattanókért, megpecsételték a sorsunkat. Az utolsó negyed döntetlen lett, úgy hogy többször is dobhattunk a győzelemért, de nem sikerült betalálnunk. Két meccsel a hátunk mögött az utolsó pillanatban, nagyon nehéz győzelmet érő triplát dobni és nincs abban semmi meglepő, hogy nem jött össze. A vereség okait a meccs egészében kell keresni.

Drámai fordulatok a Monor SE elleni meccsen

Zuglói Sasok – Monori SE 68-70

mérkőzésen pályára lépők és dobott pontjaik         

Talabos Dániel 16; Rapaport Ábel 12,  Bohács Bence 10, Szobonya Miklós Marcell 9;  László Dániel 6;  Spanics Dávid 5,  Szulyák Ábel 4; Vadányi Marcell 2;  Sulyok Áron 2;  Pálfy Zétény 2; Pleskonics Milán; Vörös Bendegúz Bánk; 

Szabó Máté edző: Az első negyed teljesítményével elégedett voltam, de utána csak kis időszakokban voltunk képesek színvonalasan játszani. Több olyan lehetőség is adott volt, amivel, ha élünk nem kell izgulni a végén, de ezen az estén nagyon elfáradt a csapat, testben és gondolkozásban is. A győzelemhez ehhez összeszedettebb és tudatosabb játék kell.

Az alapszakasz következő fordulóját a C csoportban folytatjuk, ahol ellenfelünk az Óbudai Kosárlabda Akadémia „A” csapata lesz, akik a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia „B” csapatát mindössze 2 ponttal 55 : 57-re győzték le a kisdöntőben.

Izgalommal várjuk a folytatást. Hajrá Sasok!