Misszió

„A sport elsősorban szellemi fogalom.  Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartozásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésre, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenek előtt, a fair play, a nemes küzdelem szabályaira.”

/Szent – Györgyi Albert/

A Zuglói Sasok Sportegyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a kosárlabdát szerető gyerekeknek – lányoknak és fiúknak egyaránt – szervezett keretek között, sportolási lehetőséget biztosítson a világ egyik legnépszerűbb sportágában.

A kosárlabdát egy eszköznek, egy lehetőségnek tartjuk a sportos életformához vezető úton. Ez az út, amely sokat segíthet a gyermekeknek az egészséges testi, szellemi és lelki fejlődésében. Az egyesület falain belül az edzéseket és sportfoglalkozásokat a játék és az öröm jellemzi. Legfontosabb feladatunknak a sportág megismertetését és megszerettetését tekintjük.

A sportos életforma kialakítása mellett fontos feladatunknak tartjuk

  • a kosárlabdázók utánpótlásának nevelését,
  • a tehetséges gyerekek felkutatását
  • tudásuk megfelelő szintű gyarapítását
  • a sportpályafutásuk egyengetését.

A kosárlabda versenysport. Az edzéseken tanultakat a mérkőzéseken tudják a gyerekek kamatoztatni. Minden csapatunk a korosztályának és a tudásának megfelelő bajnokságban szerepel. Egyesületünk a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémiával kötött szakmai együttműködést. Ide irányítjuk a 14 élet évüket betöltött, legtehetségesebb fiúkat, és mindazokat, akik sportkarriert szeretnének felépíteni. Az amatőr sportolást választókkal pedig folytatjuk a közös együttműködést. Arra törekszünk, hogy mindenki a tudásának megfelelő környezetben lehessen, mert akkor sikeresebb, eredményesebb és kiegyensúlyozottabb lehet.

Eredményes munkánkat tükrözi, hogy a Honvéd Kosárlabda Akadémiának minden évben tudunk tehetséges játékosokat küldeni az élsportolói programjába.