Kosárlabda ONline

Az elmúlt hetekben egyesületünk életét is fenekestűl felforgatta a COVID – 19 vírus okozta rendkívüli helyzet. Az iskolák bezártak, elvesztettük az edzéseknek helyet adó termeket. Felfüggesztették, majd befejezettnek tekintették az idei bajnokságokat. Mi pedig kosárlabda nélkül maradtuk!

Az egyesület szakmai vezetése és edzőink az elmúlt hetet azzal töltötték, hogy olyan programokat állítsanak össze, mellyel a kosárlabda edzéseket nem kell elhagyniuk a gyerekeknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy mindenki csak a számítógépen keresztül tud kapcsolatot tartani egymással, hogy a rengeteg újfajta információ leterhelő mind a gyermekeknek, mind a családnak. Az egyébként is több aktivitáshoz szokott gyerekekben egyre inkább ott lesz a le nem vezetett energia. Szükségesnek tartjuk a kikapcsolódást, pihenést, játékot, otthoni mozgást.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek életébe visszatérjen a napirend, melynek korábban is része volt a kosárlabda így az iskolai feladatok mellé szeretnénk visszaköltöztetni mindenki életébe a kosárlabdázást is. Ebben az időszakban nem a csapatjáték, a pályán lejátszott meccsek lesznek a fókuszban, de ha ügyesen csináljuk, akkor a rendelkezésre álló időszakban sokat fejleszthetjük a labdakezelésünket, megtanulhatjuk a sportág elméleti alapjait, szinten tarthatjuk a fizikai kondíciót, amelyek mind-mind jó szolgálatot tesznek majd, ha visszatérünk a parkettára.

Biztosan más lesz, mint eddig, de megpróbáljuk izgalmassá tenni az online edzéseket is. Nem maradnak el a challengek sem. Szeretnék kérni mindenkit, hogy kapcsolódjon a csapatának programjához.  Az edzők már felvették a szülőkkel/játékosokkal a kapcsolatot. Figyeljék e-mailjeiket, a fb-ot, és a weboldalunkat is.!

Alkalmazkodjunk az új ellenfél által kialakított helyzethez, és győzzük le közösen! 

HAJRÁ SASOK!