„Hajrá Sasok! Szárnyaljatok!”

Hazai pályán rendeztük meg a hétvégén a Panda Kupa 2. fordulóját. A tornát a BLF KK alapította 2018-ban. A torna egy olasz modell alapján bonyolódik. A torna ezzel a rendszerrel egyenlőbbé teszi a küzdelmet. Nem elég egy akcelerált gyerekkel nagyon megnyerni egy vagy két negyedet, fontos a csapatjáték, minden gyerek teljesítményére szükség van a győzelemhez. 

A csapatoknak a negyedeket kell megnyerniük, ha mindkét csapat 2 negyedet nyer, akkor büntető dobások következnek. A pályán elért végeredménynek (zárójelben az eredményeknél), akkor van jelentősége, ha az egál negyedek után következő büntetőket is egyenlően dobják. A torna első fordulójában egyesületünk bronzérmet szereztt. Most a második fordulóban lehetőségünk nyílt érmünket fényesebbre cserélni. Ehhez a csoportkört meg kellett nyerni szombaton, melyet csapatunk kiegyensúlyozott játékkal hozott is. Vasárnap délben az aranyéremért szállhattunk csatába a „A” csoportot megnyerő BLF Pandák csapatával.

Eredmények – csoportmérkőzések 

„A” csoport

BLF Pandák – Török Sasok 10:6 (48:32)

Dunaújvárosi Sárkányok – Török Sasok 4:12 (41:65)

BLF Pandák – Dunaújvárosi Sárkányok 10:6 (87:28)

„B” csoport

Keresztúri Méhecskék – Zuglói Sasok  6:10 (46:79)

Legjobb dobók a Zuglói Sasok csapatából: Kubik Gergő, Gyuricza Levente és Sulyok Dávid (8-8-8); László Dániel (12); Hidas Henrik (14)

Budapest Blazers – Keresztúri Méhecskék 9:7 (28:23)

Zuglói Sasok – Budapest Blazers 10:6  (67:38)

Legjobb dobók a Zuglói Sasok csapatából: Bohács Bence (14) Varga András (18);

„Hajrá Sasok! Szárnyaljatok!” Kiabálta a közönség, már a labda feldobás pillanatában. A tét mindkét csapat játékára rányomta bélyegét. Hajtottak, küzdöttek, de nagyon sokat hibáztak. Az első negyedet a BLF hozta viszonylag nagy különbséggel, a második negyedben a Sasok kerekedtek felül, már 10 ponttal vezettünk, de a negyedek tekintetében egál volt az állás. A harmadik negyedtől a két csapat fej-fej mellett haladt, sok eladott labda, pontatlan dobások jellemezték a játékot. Tisztán látszott, hogy elfáradtak a csapatok, mindenki, akihez labda került, meg akarta nyerni a meccset. A negyedik negyedben már egy döntetlen is elég lett volna az arany éremhez, de az utolsó pillanatban kapott kosárral a BLF hozta a negyedet és így 8 : 8 lett az eredmény. A szabályok szerint büntető dobások következtek. Itt is fej -fej mellett haladtak, pontosabban hibáztak a játékosok. Végül egyetlen pont különbséggel megnyertük a párharcot.

Helyosztók eredményei:

 V-VI helyért      Keresztúri Méhecskék – Dunaújvárosi Sárkányok 10:6 (52:34)

III-IV. helyért     Török Sasok – Budapest Blazers  10:6 (47:39)

I-II. helyért         BLF Pandák – Zuglói Sasok 8:9 (43:57)

Legjobb dobók a Zuglói Sasok csapatából: Pálfy Zétény és Talabos Dániel (8 – 8); László Dániel (10)

Szabó Máté edző értékelése: Az utóbbi időben nem telt el úgy edzés, hogy ne jött volna szóba a hazai rendezésű Panda Kupa. A csoport meccseket a Keresztúri Méhecskék és a Budapest Blazers ellen is sikeresen vettük. A döntőben a BLF komoly ellenfélnek bizonyult, őket végül izgalmak után, büntető dobásokkal győztük le. A tornagyőzelemre nagyon büszkék vagyunk, de nagy öröm az is, hogy 20 játékosunk lépett pályára a hétvégén.

A torna végeredménye:

  1. helyezett Zuglói Sasok
  2. helyezett BLF Pandák
  3. helyezett Török Sasok
  4. helyezett Budapest Blazers
  5. helyezett Keresztúri Méhecskék
  6. helyezett Dunaújvárosi Sárkányok

A 3. fordulóra 2020. március 21-22-én kerül sor a Budapest Blazers rendezésében! Kíváncsian várjuk a folytatást!

Minden résztvevőnek gratulálunk a hétvégi teljesítményhez, a szülőknek köszönjük a szurkolást és gyermekeik sportolásához nyújtott mindennapos segítséget, támogatást!

HAJRÁ SASOK!