„Bíztak magukban és egymásban is.” – A csapat formálódik, alakul!

A humánjárvány a hétköznapjaink mellett a munkánkat, lehetőségeinket is nagymértékben megnyirbálta. Közel egy éve nem tudunk csapatainknak megfelelő edzéskörülményeket biztosítani. A tavasszal, amikor kitört a járvány online folytattuk, majd a nyár beköszöntével, minden lehetőséget megragadtunk, hogy a kiesést pótoljuk. Június végéig edzésekkel, júliusban táborokkal, majd egy rövid pihenőt követően augusztus közepétől újra edzésekkel próbáltuk utolérni magunkat. Minden csapatunk vesztese ennek a rémálomnak, de van egy U12-es csapatunk, aki talán a legtöbbet veszítette.

Ők azok a gyerekek, akik 2019. szeptemberében, októberében kezdtek el kosárlabdázni. Ők azok, akiknek ezalatt az idő alatt kellett/kellene az alapokat elsajátítaniuk és begyakorolni. Ők azok, akik úgy járnak edzésre lassan egy éve, hogy a kosárlabda játék szépségeit alig, alig volt lehetőségük megtapasztalni. Mégis jönnek edzésre, mérkőzésre. Mindegy, hogy mikor találunk lehetőséget teremben kosárlabdázni, ott vannak és pattog a labda. Amikor az eredményeikről írunk, olvasunk, akkor mindezek tudatában értékeljük a teljesítményüket. A hétvégi Gyermek Kupa fordulóban 2 mérkőzés várt rájuk. Két akadémiai csapat ellen.  A mérkőzéseket Fabuss Bernadett edző értékeli, aki a téli szünet alatt vette át a csapatot Hegedűs Szabolcs távozó edzőtől.

„A fiúk nagyon motiváltan várták, hogy – az előző fordulóban szerzett győzelem után – újra pályára léphessenek. Bíztak magukban és egymásban is. A Zsíros Akadémia Lányok ellen, nagyon jól kezdett a csapat. A második negyedben, már kissé gyengébbek voltak a fiúk, és a második félidő negyedeire, már egyre pontatlanabbá vált a játékuk. Voltak nagyon ügyes megoldások, jó befutások és passzok, de a győzelemhez nem volt elég.

Kiemelném Reszegi Dani, és Zeisler Ádám teljesítményét, ügyes betörésekkel szereztek szép kosarakat.

A második mérkőzésen a Vasas Bolhákkal kellet megküzdeni a csapatnak. A kevés dobott pont ellenére, mégis azt mondom, hogy vannak biztató jelek. Azokat, amiket már tudnak a fiúk ügyesen megcsinálták, egyre jobbak és gyorsabbak voltak az oldalvonali bedobások, alakulnak a befutások is. Amiben nagyot léptünk előre az a gyors és jólszervezett védekezés volt. Mindezek ellenére a mérkőzést elveszítettük, de várjuk a következő fordulót! Hajrá fiúk! Hajrá Sasok!”

Eredmények:

Zsíros Akadémia Kőbánya Lányok – Zuglói Sasok  51:26

Pontszerzők: Reszegi Dániel 9; Zeisler Ádám 8; Komonyi Ádám 4; Tremmel Dávid 3; Camilo Milán 2;

Zuglói Sasok-Vasas Bolhák: 49-20 

Pontszerzők: Tremmel Dávid 6;  Bánkuti Márk 4;  Nyitrai Gergő 3;  Zeisler Ádám 3;  Komonyi Ádám 2; Reszegi Dániel 2;