Bronzérem a Panda Kupában!

Gyermek csapatunk a hétvégén Dunaújvárosban, a Panda Kupa 1. tornáján szerepelt. A tornát tavaly alapították, és egyesületünk a tavaszi fordulókban vendégként már részt vett 1-2 megmérettetésen, de idén meghívást kaptunk a teljes versenyrendszerbe.

A hagyományokhoz híven szombaton rendezték a csoport meccseket, ahol idei első meccsünket játszottuk a GYKSE Szekszárd ellen. A mérkőzésen a két csapat sokáig fej-fej mellett haladt, de a győzelem végül a szekszárdiaknak jött össze. Csapatunkon érezhető volt a szezon eleji forma, sok technikai hibát vétettünk, még nem működött olajozottan a gépezet, de a csapat látványosan igyekezett, jól küzdött és ez a játék képén is meglátszott. Előre mutató játék után bizalommal tekintettünk a következő mérkőzésekre. Második meccsünket a  hazai csapat elleni vívtuk. Ez a mérkőzés már meghozta a győzelmet és az önbizalmat egyaránt a csapatunknak, kiegyensúlyozott játékkal mind a négy negyedet megnyertük. Másnap a kisdöntő várt ránk a 3. helyért!

Vasárnap a bronzmérkőzésen az Alba Fehérvár ellen léptünk pályára! A támadásban gyorsan járt a labda, de a védekezésünkbe rengeteg hiba és fault csúszott. Ennek ellenére az edzéseken tanultakat szépen alkalmazták a „srácok” éles helyzetben, játék közben is,  lelkes játékunkkal meg is nyertük a mérkőzést és így a bronzérmet is. Szabó Máté edző így értékelte a csapat teljesítményét: „Persze a kosárlabdázás minden elemében fejlődnünk kell, de hétvégén mutatott bemutatkozással elégedett vagyok!”  Hajrá Zuglói Sasok!

Eredmények:

Zuglói Sasok – GYKSE Szekszárd 6 : 10 (35:47)

Dunaújvárosi Sárkányok – Zuglói Sasok 4 : 12 (8:81)

Alba Fehérvár – Zuglói Sasok 4 : 12 (30:68)