Játékra hívunk minden kosarast – Big Play Day – a nagy játéknap

2020. május 1-jén Nagy Játéknap otthona lesz a Föld. Az Erdélytől Dél-Afrikáig egyre gyarapodó számú csatlakozóknak csupán egyetlen feladatuk van: a játékszabályok szerint játszani, s ha tehetik, internetes felületeiken segíteni az esemény kommunikációját. A Magyar Olimpiai Bizottság is a kezdeményezés mellé állt.

 2020. május 1-jén déli 12 órakor egyetlen perc erejéig arra buzdítunk minden résztvevőt – egytől akár hét és fél milliárd főig -, hogy gondolja át, milyen fontos és értékes számára a bolygó, ahol élünk. A temérdek jót, amit kapunk tőle, s hogy cserébe csak annyit kér, hogy megbecsüljük, tisztán és élhetően adjuk tovább az utánunk jövő nemzedékeknek. Ezután 59 perc gondtalan játék következik: bárkivel, bármivel – kivéve az online és telefonos felületeket -, s bárhol, amit persze az akkori lehetőségek megengednek majd, valószínűleg és leginkább otthon. Hisszük, hogy az ily módon felszabaduló játékenergiát a NASA műholdjai is mérni fogják” – fogalmazta meg a játékszabályokat Vörös Eszter ötletgazda, négygyermekes édesanya Zuglóból, Vujity Tvrtko szavaival: „a legsokoldalúbb riportalany”. Azt is hozzátéve, rövidesen jelentkezik az esemény himnuszának részleteivel, de annyit már most elárult, hogy a dal meghallgatásakor legyen majd kéznél zsebkendő.

Egyesületünk örömmel csatlakozott egy zuglói 4 gyermekes anyuka kezdeményezéséhez. Minden kosarast játékra hívunk! Legyünk mi a legtöbben, akik bekapcsolódnak a játékba. Május 1-én 12 és 13 óra között kosarazzunk együtt virtuálisan.

Mindenkinél legyen egy kosárlabda, akinek van lehetősége szabadtéren, akinek nincs az a lakásban, DE kosarazzunk! Gyógyuljon a Föld, hogy visszatérhessünk a kosárlabda pályákra!

HAJRÁ FÖLD!

HAJRÁ SASOK!