A Zuglói Sasok Sportegyesületről

A Zuglói Sasok Sportegyesület 1998-ban alakult azzal a fő céllal, hogy a kosárlabdát szerető gyerekeknek – lányoknak és fiúknak egyaránt – szervezett keretek között, sportolási lehetőséget biztosítson a kosárlabda sportágban.

Egyesületünkben a játék és az öröm jellemzi a sportolást. A legfontosabb feladatunk a sportág megismertetése, megszerettetése. Egy eszköznek, lehetőségnek tartjuk a kosárlabdázást ahhoz az életformához, amely sokat segíthet az egészséges testi, szellemi és lelki fejlődéshez.

A kosárlabda versenysport. Az edzéseken tanultakat a mérkőzéseken tudják a gyerekek kamatoztatni. Minden csapatunk bajnokságban szerepel a korosztályának és a tudásának megfelelően.

A legkisebbek sportolásának legfontosabb feltétele, hogy a sportolási lehetőség könnyen elérhető legyen. Kapcsolatot építettünk ki, együttműködési rendszereket dolgoztunk ki a XIV. kerület több általános iskolájával. A Herman Ottó Általános Iskolában, a Jókai Mór Általános Iskolában, a Kaffka Margit Általános Iskolában, a Németh Imre Általános Iskolában, és a Széchenyi István Általános Iskolában van az alsó tagozatosoknak elérhető kosárlabda oktatás.

A kosárlabdázóinknak, a junior korosztállyal bezáróan, 18 éves korukig tudjuk biztosítani a sportoktatást. A tőlünk „elballagott” fiúk és lányok szabadon választhatnak sportegyesületet a kosárlabdázás folytatásához.

A sportos életforma kialakítása mellett feladatunknak tarjuk a kosárlabdázók utánpótlását, a tehetséges gyerekek felkutatását, tudásuk megfelelő szintű gyarapítását, a sportpályafutásuk egyengetését. A fiúk mezőnyében a Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztályával állunk szakmai közösségben. Ide irányítjuk a legtehetségesebb fiúkat, és mindazokat, akik sportkarriert szeretnének felépíteni.

A Zuglói Sasok Sportegyesület tervei között nem szerepel az élsportra törekvés, de nem zárkózunk el a versenyek, a kihívások és a megmérettetések elől. Természetesen a kirívóan tehetséges játékosok, vagy korosztályok is megtalálják számításukat egyesületünkben.
Nagyon büszkék vagyunk az 1994-ben született fiúkra, akik a Bp. Honvéd NB1-es csapatába jutottak, a 2010-ben serdülő magyar bajnokságot nyert 1996-ban született, és a 2011-ben országos döntőbe jutott és ott 4. helyezést elérő 1997-ben született serdülő fiúkra.

Az alsós csoportokon kívül jelenleg 5 korosztályban és 8 csapatban tanítjuk a kosárlabda sportot. Létszámunk több éve 100 fő felett van.

Megbízhatóságunkat, életképességünket szakmai és pedagógia munkánknak köszönhetjük.
Egyesületünk a kosárlabda társadalom elismert tagjává nőtte ki magát.

Ronkay László
A Zuglói Sasok Sportegyesület elnöke

ADATOK

Név: Zuglói Sasok Sportegyesület
Cím: 1145 Budapest, Columbus u. 54/b
Tel: 06-30/606-1615
E-mail: info@zugloisasok.hu
Adószám: 18232596-2-42
Számlaszám: 10409015-90141230-00000000