A tábor bajnokai - XX. Ég – Fedeles Kosárlabda Tábor

Régen nem volt ilyen klassz táborunk. Bár minden évben nagyon várjuk, azért meg is szoktunk küzdeni az évvégi hajrából, a 40 C fokos tantermekből, újra az iskola falai közé kerülő gyerekekkel. Idén viszont kipihent, a társaságra és a mozgásra kiéhezett, motivált és együttműködő gyerekeket kaptunk. Így könnyű volt klassz tábort szervezni.

A járványhelyzet miatt csökkentett létszám kerettel, rengeteg óv intézkedéssel, több turnussal, és tele kétségekkel vágtunk neki a tábor szervezésének. Lehet-e majd tábort tartani? Lesz-e elég gyerek? Mernek-e majd jönni? Rányomja-e a bélyegét a táborra a maszk, a fertőtlenítő szaga, a kötelező lázmérés?  Aztán ott voltak az anyagiak is. 30 %-kal magasabb terembérleti és étkezési árak, plusz költségek a biztonság miatt. Bírják-e a szülők majd anyagilag?

10 éves részvételi rekord dőlt meg

Most a tábor után pár nappal, már tudjuk, hogy megérte a sok logisztika, egyeztetés, előkészület. Az elmúlt 20 év legsikeresebb táborán vagyunk túl. 10 éves részvételi rekord dőlt meg az idén. 154 hivatalos táborozó az idei mérlegünk. Ez úgy jöhetett össze, hogy a jelentkezők közül 30 gyerek duplázott, 8-an pedig mind a 3 hetet végig edzették.  Voltak mélypontok, általában a szerdák, amikor pár gyerekkel kevesebben voltunk, de aztán csütörtökön újra teljes létszámmal indult a nap. Volt, hogy pénteken jelezte a szülő, a 3. hét már nem fog menni, aztán vasárnap szóltak, mégis jönnének. Volt, aki két másik program közötti 1 szabadnapját is nálunk töltötte, és volt olyan is, aki   megsérült, de a következő héten jelentkezett, hogy szívesen pótolná a kiesett napokat.

A tábor hősei – akik mind a 3 hetet végig nyomták

Fél kilencig beérkezés, napi 3 foglalkozás, tízórai, ebéd, uzsonna. Akik évek óta járnak hozzánk, fejből fújják a programot. Miattuk és az új táborozók miatt is, igyekszünk a rutint megtörve, minden évben élményt adni a gyerekeknek.  Idén az edzések mellett színes kulacsokkal, és minden héten más színű emlékpólóval leptük meg a gyerekeket. Minden táborozó emléklapot kapott a teljesítménye elismeréséül. Azt is pontosan tudjuk, hogy az egésznapos mozgás a meleg kiveszi az erőt a srácokból, így igyekeztünk az étkezéseket is tartalmassá tenni.

Utolsó uzsonna a táborban

A három hét alatt kialakult egy rutin az étkezéseknél is. A tízórai mindig péksütemény volt és gyümölcslé, uzsonnára szendvicset, joghurtot, kiflit kaptak a gyerekek, valami kis desszerttel, meglepetéssel.

„B+ ez gumicukor, besz@rok…”

Az első alkalommal, amikor gumicukrot osztottunk, az egyik kisrác a fenti szavak felvezetésével kommentálta az örömteli tényt, hogy gumicukrot kaptak. Aztán hozzátette, hogy miért nincs az ő iskolájukban is ilyen? Imádtuk az őszinte megnyilvánulásokat.

„…ezek lopják a szalvétát”

Akkor is imádtuk az őszinteséget, amikor uzsonna közben az egyik asztaltól a következő mondatot csíptük el. „Nézzétek már, minőségi kaját adnak, és lopják a szalvétát???” Történt ugyanis, hogy a szendvicsek csomagolására szolgáló fehér szalvéta elfogyott, lusták voltunk leugrani érte az autóba, ezért a konyha fiókban elrakott, egyik kerületi étterem logójával ellátott szalvétával pótoltuk az utolsó pár szendvicsnél a hiányt.

Hogy lehet csalódás a Túró Rudi?

A rutinos táborozók tudták már, hogy hétfőn Balaton szelet, kedden cseresznye alakú gumicukor, szerdán fagyi, csütörtökön dinnye, pénteken pedig krokodil formájú gumicukor van az uzsonna után.

Az utolsó héten csütörtökre elromlott az idő, úgy gondoltuk a hűvös nap után nem esne jól a hideg dinnye, így Túró Rudira cseréltük a desszertet. Negyed négykor az edzések végén, még mi készülődtünk az uzsonnához, az öltözőben a srácok az alábbit skandálták: „Dinnye, dinnye, dinnye, dinnye…” Mikor kijöttek és látták, hogy nincs dinnye, igen csalódottak voltak és nem örültek a Túró Rudinak. Azért az utolsó falatig elfogyott a Túró Rudi is, mi pedig pénteken pótoltuk a dinnyét. Egyébként a 3 hét alatt közel 1 mázsa dinnye fogyott el a táborban.

A tábor bajnokai

Napi 3 foglalkozás mellett hihetetlen, de a szünetekben és a nap végén is pattogott a labda. Az uzsonna után pedig, amíg a szülőket várták a gyerekek ment a kártya, a kosaras célba lövő verseny és a társasjátékozás is (a telefonos játékok mellett).  Az egész hetes izgalmas sportprogramok során begyűjtött pontok a hét végére ajándékot értek.  Minden edző a a saját csapatának egyedi, a csapatához legjobban illeszkedő versenyeket szervezett. Saját értékelés alapján osztották ki a díjakat és étékelték a csapatukat. Álljon itt most azoknak a neve, akik kiemelkedőt nyújtottak a XX. Ég – Fedeles Kosárlabda Táborban a versenyek és az edzők értékelése alapján.

A tábor hősei, akik mind a 3 hetet végig nyomták

Papp Kincső, Bohács Bence Camillo Milán, Fürjes Levente, Gyuricza Levente, Pálfy Zétény, Pszota Dani, Vadányi Marcell

Az első hét bajnokai:

Az első héten a legkisebbek Fabuss Dettivel kezdték meg a munkát. Az ő csapatában a zsonglőr ügyességi verseny helyezettjei: 1. Klotz Barnabás; 2. hely Budavári Veronika; 3. hely Kovács Tamás

A ziccer dobó bajnokságot Marokházi Milán, a király dobóversenyt Talabos Jázmin nyerte.

A versenyzők Szabó Máté vezetésével dolgoztak. A legtöbbet fejlődött játékos: Fürjes Levente és Gyuricza Levente volt az első héten.  Az 1:1 bajnokságban: Szulyák Ábel és Szobonya Miklós, az ügyességi versenyben Spanics Dávid és Pálfy Zétény bizonyult a legjobbnak.

A vegyes csapatnak Pálinkás Petra edző ziccer dobó és zsonglőr versenyt hirdetett. Ziccer dobásban Zeisler Ádám nem talált legyőzőre, a zsonglőr verseny dobogójára 1. Czangár Pálma 2. Ihring Orsolya 3. Horváth Réka állhatott fel.  A heti király dobóversenyt Horváth Réka nyerte.

A nagy fiúk csapatát Fasimon Ádám vezette. Az ő házi versenyükben minden nap más labdás ügyességi feladat (labdavezetésből bal és jobb ziccer dobás, király labda, 1:1 bajnokság) szerepelt. Az összetett verseny alapján a 3 legjobb versenyzők Kovács András 1. hely, Sántha Barnabás 2. hely és Varga Péter 3. hely lettek.

Az első hét táborozói

A második hét bajnokai:

A második héten a versenyző fiúknál Szabó Máté emelte a tétet. Az 1:1 Bajnokságban László Dániel 1. hely és Fürjes Levente 2. hely lettek a legjobbak. A 3:3 elleni bajnokság győztes csapatának tagjai: Erdősi Artúr, Seres Zénó, Gyuricza Levente voltak. A félpályás dobó versenyt Marokházi Levente nyerte.

Fabuss Bernadett vegyes csapatában az 1:1 bajnokságot a lányoknál Papp Kincső Anna, a fiúknál Camilo Milán nyerte meg. Az egyébként nagyon nehéz és igen fárasztó zsonglőr versenyben 1 helyen Papp Kincső Anna; a 2. helyen Nagy Nóra, a 3. helyen pedig Camilo Milán végzett.

A legidősebb fiúknál a második héten Hirschler Máté edző egyetlen versenyszámban hírdetett versenyt. Ez volt a Király dobóverseny, melynek a hét végére Kocsis András lett a győztese.

A legkisebbek ezúttal Pálinkás Petra vezetésével dolgoztak. Zsonglőr versenyben 1. helyen Budavári Veronika, 2. helyen Varga Tamás, a 3. helyen Talabos Jázmin végzett. A Ziccer dobásban és a Király dobóversenyben is Talabos Jázmin végzett az élen, így a hét legjobbja is Talabos Jázmin lett.

A második hét táborozói

A harmadik hét bajnokai:

A legkisebbeknél Fabuss Detti csapatában a heti dobóverseny győztese  Bende Irén Julianna lett.

A zsonglőr ügyességi verseny helyezettjei: 1. Puskás Bori; 2. Bende Irén Julianna;3. Lengyel Laura

Szabó Máté vegyes csapatában a lányoknál az 1:1 bajnokságban holtversenyben Camilo Lili és Papp Kincső nyertek. A fiúknál: 1. Erdős Artúr a 2. Fürjes Levente lett.  A páros dobó verseny győztesei: Erdős Artúr, Sulyok Áron lettek. 

Fasimon Ádám csapatában egy összetett labdás ügyességi versenyben ment a harc a pontokért.  Volt ziccer dobás, dobóverseny, 1:1 és 2:2 bajnokság és persze királylabda. A heti összetett versenyben a dobogósok a lányoknál Koczkás Viktória 1. hely; Koszpeg Noémi 2. hely; és a 3. helyen holtversenyben Szabó Kira és Krasznai Zsófi lettek. A fiúknál 1. helyen Révész Veres Albert, a 2. helyen Camillo Milán a 3. helyen pedig Pszota Dániel végzett.

A harmadik hét táborozói

Összeségében régen nem volt ilyen klassz táborunk. Bár minden évben nagyon várjuk, azért meg is szoktunk küzdeni az évvégi hajrából, a 40 C fokos tantermekből, újra az iskola falai közé kerülő gyerekekkel. Idén viszont kipihent, a társaságra és a mozgásra kiéhezett, motivált és együttműködő gyerekeket kaptunk. Így könnyű volt klassz tábort szervezni. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a tábor sikerében az együttműködést és az áldozatos munkát. Reméljük mindenki hasonlóan jól érezte magát, és jövőre találkozunk a XXI. Ég – Fedeles Kosárlabda Táborban.

GALÉRIA

I. Turnus

II. Turnus

III. Turnus