Hírek

2018.05.22.
Az utolsó forduló

Utolsó bajnoki mérkőzésünkön azok a játékosok kaptak nagyobb szerepet, akik eddig kevés meccsen léphettek pályára. Mi már BAJNOKCSAPAT-ként játszhattunk, ám ellenfelünk a bronzéremre hajtó, igen motivált Kiss Lenke Kosársuli csapata volt. Gyenge kezdés után talpra álltunk és hacsak néhány ponttal is, de átvettük a vezetést. A záró negyedben nagyon kikaptunk, de ezúttal senki sem bánkódott, mert akkor az eddig kevesebbet játszók kaptak lehetőséget. A meccs után jó hangulatú közös kerti összejövetelen vettünk részt, ahol a játékosok főleg kosarazással múlatták az időt. Még az is lehet, hogy szeretnek kosarazni.

Kiss Lenke KS - Zuglói Sasok/A   88:80

Végül egy kis magyarázat a fenti képre. A mérkőzés végeztével mind a 19 játékos (a csapatba nem kerülők is eljöttek!) összeállt egy csapatképre. Közöltem, melyik telefonnal készül a fotó, hová kell nézni, valamint megígértem, ha lesz akár egyvalaki, aki nem néz bele a kamerába, akkor a kép nem kerül fel az egyesület honlapjára.
Ezt a hihetetlenül nehéz, elképesztően bonyolult edzői utasítást sajnos nem sikerült mindenkinek végrehajtani, a 8 elkészült kép közül egyetlenegy sem felelt meg a fenti feltételnek. Szerencsére a meccseken jobban koncentráltunk.

Borkúty László edző
2018.05.21.
Ég-fedeles kosárlabda tábor 2018.

A zuglói Sasok sportegyesület idén is megrendezi nagysikerű nyári táborát, az

ÉG-FEDELES KOSÁRLABDA TÁBORT!

A táborral és a jelentkezéssel kapcsolatos információk IDE KATTINTVA, vagy a NYÁRI TÁBOR menüpont alatt találhatók.

Online jelentkezés ITT.

2018.05.17.
A 10. helyen zártunk a 70 csapatból!

Ebben az évben a Kenguru csapatunk a 10. helyen végzett a Kenguru Kupában. Egyszer megnyerte a Honvéd-kupát, egyszer a második, egyszer pedig harmadik helyen végzett. Több mint 20 gyerek gyűltössze az év folyamán, többnyire 2008-as születésűek. A jövő elég bíztató lehet, mert vannak igazán motivált játékosaink és egy évnyi kosarazás után elég szépen fejlődtek! 

Év elején nem gondoltam volna, hogy egy 10-12-es mag ennyire motivált lesz és ilyen szintre tudnak jutni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy összesen 2 edzés maradt el az egész évben és a nehézségekkel (nincs pálya a kerületi verseny miatt, sok hiányzás iskolai programok miatt) együtt is megoldottuk ezt az évet. Innentől a jövő évre készülünk, ami már magasabb szinten fog zajlani és arra kell fizikálisan és mentálisan felkészülni. Bízom benne, hogy sokan maradnak jövőre is és 10 év múlva is a pályán látom majd a legtöbb játékosom. 

Hajrá Sasok!

Sipos Péter edző
2018.05.14.
Bíztató számok

Junior és felnőtt csapataink egyaránt vereséget szenvedtek a hétvégén, de az odavágók eredményéhez képest egyértelműen látszik a fejlődés mindkét együttesnél! 

Junior:
Zuglói Sasok - Újpest MT/B 43:80
(Odavágó: 102:63 Újpest győzelem)

NB2:
Zuglói Sasok - Darazsak Oldboys 68:81
(Odavágó: 129:67 Darazsak győzelem)

Mindkét csapatnak még két mérkőzése van hátra és kezdődik a nyári szünet, szurkoljunk még nekik! HAJRÁ SASOK!

Részletek és értékelés a csapat oldalán az eredmények menüpontban.

Hirschler Máté edző
2018.05.08.
BAJNOKCSAPAT!

Zuglói Sasok - Malév Kobrák   64:59

Bajnoki döntőt játszottunk a Malév Kobrák ellen. A képlet egyszerű volt, amelyik csapat nyer, az lesz a 2017-2018-as serdülő B Budapest bajnok.

Jó hangulatú, ám nagyon kemény, nagyon fizikális mérkőzést vívtunk azzal a kiválóan felkészített és hozzánk hasonlóan motivált ellenféllel, akinél a bajnokság gólkirálya játszik. Az első félidő szoros eredménye után a harmadik negyed végére 14 pontos előnyt építettünk, amiből nem kis izgalmak közepette a végére ötöt sikerült megőrizni.

Jó volt ismét átélni egy döntő mérkőzés hangulatát, jó volt hallani a hangos szurkolást és jó volt látni a végén a hozzátartozók szemében a büszkeséget, amikor a gyerekekre néztek. Örülök, hogy mindkét szurkolótábor bebizonyította, hogy nem csak a labdarúgáson szocializált emberek szurkolása létezik, van annak egy kulturált formája is.

Bajnokcsapat. Jó leírni, jó morzsolgatni ezt a kifejezést. Némely nagy egyesületnél, ahol minden lehetőség rendelkezére áll, nem ritka ez a cím. A Zuglói Sasok Sportegyesület nem ilyen klub. A mi körülményeinket, lehetőségeinket nem lehet összemérni egy kosárlabda akadémiával, csak a hozzánk hasonló egyesületekkel, amelyek ugyanúgy a budapesti serdülő "B" bajnokságban indítják a csapataikat. Ezek között bizonyultunk a legjobbnak.

Ők tizenkilencen:
BOROS GERGELY, CSÓTI PÉTER, DÓKA MÁRTON, FODOR ATTILA, HEVESI ÁKOS, IHRING SZABOLCS, IVANOV PÉTER, K. SZABÓ DÁNIEL, KATA SIMON, KÉZDI ARNOLD, KOCSIS ANDRÁS, MÁTÉ LŐRINC, NAGY LÁSZLÓ, NAGY MILÁN, OLÁH MÁRTON, SZINVAI ZSOMBOR, TAKÁCS MÁRTON, VAJDA ZOLTÁN és VARGA PÉTER.

Borkúty László edző
2018.05.02.
A Férfi "C" BAJNOK és az U18-as országos 4. helyezett csapatban is volt Sasos!

A Kopácsi Ákos - Szentirmai Ákos - Bór Milán -Forgács Jonatán -Völgyi Mátyás ötös 4 éve még a Borkúty László vezette Zuglói Sasok serdülő országos 7. helyezett csapatának a tagjai voltak, most hétvégén pedig a 4. helyen végeztek az u18-as országos bajnokságban a Honvéd színeiben! Zeve Krisztián is ebben a Sasos csapatban volt, de ő a Sasok után nem a Honvédhoz, hanem a BLF palotához igazolt, ahol annak a csapatnak a tagja lett, akik a Felnőtt Férfi "C" bajnokságot megnyerték! Büszkék vagyunk rájuk, hisz ők is a Zuglói Sasok családjához tartoztak évekig és innen jutottak el elég komoly szintre! Gratulálunk mindegyik fiúnak, és sok sikert a "nagyok" között! 

Hajrá Sasok!

Sipos Péter edző
Zuglói Sasok

ZUGLÓI SASOK SPORTEGYESÜLET

Cím: 1145 Budapest, Columbus u. 54/B

Telefon: 06-30/606-1615

Email: info@zugloisasok.hu

Adószám: 18232596-2-42

Számlaszám: 10409015-90141230-00000000