Hírek

2017.10.16.
Kenguru Kupa 1. forduló: 2 győzelem!

Úgy éreztem magam, mint aki első nap megy az iskolába elsősként. Nagy táska a hátamon, jól eső izgalom a gyomromban. Mosolyogva, boldogan "ugrándozva" siettem, hogy el ne késsek. Alig bírtam nyugton maradni, annyira vártam a feldobást. Megérkezett a csapatom és az öltözőbe lépve éreztem, hogy ez az a csapat, aki olyan szinten fog küzdeni, mint senki más. Zoé szemében láttam, hogy égett a tűz. Dénes is izgatottan vette fel a 23-as mezét és igazi vezérként várta a beszédemet. Mondtam is magamban, hogy "Peti, itt ma neked nem kell motivációs beszéd, itt minden guruló labdán legalább 3 sasos fog feküdni és egymás kezőből tépik majd ki". 

Igazi ünnepnap volt tegnap a Tüskecsarnokban! A sok kilátogató szülőtnek és családtagnak köszönhetően teltház volt a zuglói szektorban. A gyerekeim fele még meccsen sem volt ezidáig, tehát nagyon izgalmas forduló volt kilátásban. Igazam is lett, mert rögtön az első meccsen döntetlent játszottunk a Haraszti Sasokkal. Méghozzá úgy, hogy Juhász Luca utolsó büntetőjével mentette a meccset "hosszabbításra", de az U11-es szabálynak megfelelően a félidei büntető döntött a javunkra (5:3-ra nyertük). A második meccsen káprázat volt, amit nyújtottunk. 63:29-re nyertünk a Gödi SE ellen, ráadásul 10 büntetőt dobtunk be a félidőben és legalább 15 gólpassz is volt a meccsen, ami a kenguru mezőnyben szerintem fantasztikus. Így kell kezdeni az évet. Az út elején vagyunk, de bíztató jelekkel megyünk tovább. A következő forduló már nagyon nehéz lesz, de végre meglátjuk milyen az "élmezőny". 

Sipos Péter edző
2017.10.15.
Kettőből kettő, avagy huszonkettő

Meccslesen jártunk a Tüskecsarnokban. Két okunk is volt rá. Az egyik, hogy a Sasok Kenguru csapatának játékosai első meccseiket játszották, a másik pedig az, hogy Sipos Péter edző kollégát a huszonkettedik születésnapján fel akartuk köszönteni. Jelentem, minden sikerült, ugyanis a csapat remekül játszva kettőből kettőt nyert, továbbá az ajándékokat is átadtuk.
Remélem ezzel a kép feletti cím is magyarázatot nyert, egyébként meg:
HAJRÁ SASOK, HAJRÁ PETI!

Borkúty László edző
2017.10.12.
Rémálomból happy end!

Leterhelt gyerekek, leterhelt szülők már most. Állandó tervezés és szervezés. Mama és papa ugrasztása, hogy segítsen be. Nehéz megoldani, hogy a gyerek sportolhasson. Főleg, hogy a suliban is meg kell felelni, így tanulni kell.  Erre még jönnek egyéb iskolai programok, ami felborítja az összes tervet és méginkább megnehezíti a sportolást. Nem jó kilátások, aláírom, de jön 4 gyerek és a szüleik és megmutatják, hogy azért ezt is meglehet oldani!

-Peti bácsi, sajnos holnap nem biztos, hogy tudok jönni edzésre, mert mezei futóversenyem van.
Ez az a mondat, amit egy edző nem szívesen hall mérkőzés hétvége előtt... DE ilyen ritka eset is előfordul néha.. 4 játékosom volt érintett a futóversenyen. Mind a négyen időben megérkeztek az edzésre és nemcsak, hogy megérkeztek, becsülettel végig is edzették azt. Úgy, hogy 60 futóból top 30-as végeredménnyel zárt minden kosaras gyermekem a mezei futáson. ( ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ! ) 

Büszke vagyok már most a csapatomra! (Azért sajnos ez ritka, hogy ilyen motivált legyen a társaság és a szülői gárda) Így könnyebb tanítani és sportolókat nevelni!

Hétvégén ünnepnap vasárnap! Hajrá U11! Hajrá Sasok!

Sipos Péter edző

Sipos Péter edző
2017.10.09.
Bemutatkozik: Sasok NB2

NB2-es csapatunk keretében rengeteg változás volt tavalyhoz képest, ezúton szeretnénk bemutatni az idei gárdát:

Maradt:
Steier József
Darvas Kristóf
Rónai Sebastian
Gáspár Zoltán
Hirschler Máté
Tóth Attila
Tóth Dániel
Veress Tamás
Brezovcsik Dániel

Érkezett:
Enzsöl Ákos (Sasok Junior)
Hain Balázs (Sasok Junior)
Pilbauer Gergő (Sasok Junior)
Szarvas Gábor (Bp. Honvéd)
Steiger Péter (Bp. Honvéd)
Iváncsics Endre (Szedeák)

Edző: Hirschler Máté

Távozott:
Losonczy Dániel
Szilágyi Gergely
Kallai Dávid
Nagy Gábor
Gauthier Befahy
Péter Ágoston

A játékosok fényképei a Csapatok/NB2/Játékosok fül alatt tekinthetők meg.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! HAJRÁ SASOK!

 

2017.09.28.
6 bajnokságban, 8 csapattal a Zuglói Sasok!

Nemsokára elindulnak a bajnokságok a 2017-2018-as szezonban. Előtte egy kis felvezetővel próbálunk betekintést adni szurkolóinknak és a szülőknek a Zuglói Sasok csapataihoz.

Kezdjük a legkisebbekkel. Rögtön a Herman Iskola U11-es csapatával. Minden évben egy jól felkészített csapatot indítottak a Kenguru Kupában és ez idén sem lesz másképpen. A Sárosi Judit által felkészített csapat fiatal és lendületes lesz és nem lehet majd őket csak úgy leírni egyik meccsen sem. A Zuglói Sasok egyik fontos bázisiskolájában tehát már gőzerővel készülnekaz október 14-15-én induló bajnokságra.

A Zuglói Sasok másik U11-es csapata is alakulóban van. Sipos Péter tanítványai is formálódnak. Teljesen új keret alakult ki, több iskolából és sok kezdővel. Egy nagyon lelkes társaság lesz, akik sohasem fognak feltartott kézzel pályára lépni. Október közepén kiderül, hogy a lelkesedés mellett a bátorság is jelen van-e a társaságban.

Szalay Ákos U12-es csapata előző évben már a Kenguru Kupán szép eredményeket ért el, így a Gyermek Bajnokságban sem lehet őket félvállról venni. Érkezők itt is vannak és a csapat magja megmaradt, tehát pozitív előjelekkel vágnak bele a bajnokságba a 2006-os sasos gyerekek .

A serdülő/B csapat főként 2005-ös fiúkból áll, így ez nekik tanuló év lesz. Zoran Marijanovics társaságán így nincs nyomás, tehát bármi megtörténhet. A Budapesti/B bajnokságban indulnak majd.

A serdülő/A csapat is a B bajnokságban indul, ahol remélhetőleg szép eredményeket ér el. Borkúty László előző évi csapatához a Herman Iskolából jövő gyerekek csatlakoztak, így frissült a keret az előző évhez képest. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul ez az év.

A kadett csapat csonkább lett ismét, mert két játékos ment el tőlük a Honvéd Akadémiához. Így nehéz év elé néz a csapat, de bízunk benne, hogy lesznek sikerek is ebben az évadban. Szarvas Gábor vezetésével a budapesti B bajnokságban fog elindulni a főként 2003-as születésű gyerekekből álló csapat. 

A junior csapat Hirschler Máté vezetésével vág neki az újabb közös munkának. Nehéz itt is tippelni, hogy ez a keret mire megy majd a junior/b bajnokságban, de az biztos, hogy nem lesz könnyű őket simán megverni, mert elég masszív kis csapatra számíthatunk ebben az évben.

Az NB2-es csapat teljesen átalakult. A Hepp kupa következő körét sajnos már nem élték meg fiaink, de a hamarosan kezdődő bajnokság fontosabb lesz. A keret alakulóban van, így reméljük a bajnokság második felére minden össze fog állni és sikerül kiharcolni bennmaradást. 

Minden szurkolót várunk meccseinkre, az edzőknek és csapataiknak további jó felkészülést kívánunk!

Hajrá Sasok!

Sipos Péter edző
2017.09.24.
Juniorok a kosárlabdázás napján!

2017.09.22-23-án került megrendezésre a Kosárlabdázás Napja. A vizes VB bontási munkálatai miatt a Műjégpálya helyett rendhagyó módon idén a Hősök tere adott otthont  a show-nak.. A 25. streetball és rengteg program mellett idén is számos sztárvendéget hívtak a szervezők. Junior csapatunk játékosainak sikerült kilátogatniuk a rendezvényre, ahol a Harlem Wizards csapata mellett az első magyar NBA-t megjárt játékossal, Dávid Kornéllal is készültek közös fotók.

Zuglói Sasok

ZUGLÓI SASOK SPORTEGYESÜLET

Cím: 1145 Budapest, Columbus u. 54/B

Telefon: 06-30/606-1615

Email: info@zugloisasok.hu

Adószám: 18232596-2-42

Számlaszám: 10409015-90141230-00000000