Hírek

2018.02.18.
NB2: Zuglói Sasok - Ford-Ivanics II. 67:90

AZ NB2 Közép B csoportjának 5. helyzett csapatát a Budafokot fogadtuk a Dózsa György úton vasárnap este.

A mérkőzés abszolút kiélezetten indult, az első negyed 8. percéig vezettünk... és tisztességesen helytálltunk egy erős csapat ellen!

Részletek és értékelés a csapat oldalán az eredmények menüpontban érhetők el.

Hirschler Máté edző
2018.02.15.
A Junior Sasok "kényszerleszállásra" késztették a Malévot!

Junior csapatunk magabiztos győzelmet aratott a hétvégén a Malév SC ellen, míg NB2-es gárdánk a Közgáz otthonában sem tudta megtörni rossz szériáját... 

Zuglói Sasok - Malév SC 71:49

Közgáz SC és DSK/B - Zuglói Sasok 113:66

Részletek és értékelés a csapat oldalán az eredmények menüpontban érhetők el.

Hirschler Máté edző
2018.02.12.
A vereség és a játékvezető is a játék része!

Nem jó kikapni! Sok sablon dumám lenne erre is, hogy miért kaptunk ki, de nem szeretem ezeket. Vállalni kell, hogy nem vagyunk tökéletesek mi sem, így nem is rejtem el az eredményeink között, hogy senki ne lássa, hogy a Sasok u11 kikapott kétszer. Itt fontosabb, hogy kiderült, vannak érzelmeink a játék iránt! A szenvedély ott van a játékosaimban, csak néha nehéz kihozni ezt belőlük. Most is ez történt, hogy nem "haraptunk" eléggé. Sokan olyan hibákat követtek el, amiket minden edzésen elmondok, hogy nem kéne, mert meccsen nem lesz jó. Amíg ezek maradnak, nincs keresnivalónk a "D" csoportban! Már kezd körvonalazódni az is, hogy ki az aki a csapatért küzd és ki az, akit nem érdekel annyira ez az egész. Úgy gondolom, hogy a szülők ismét nagyot alkottak és a csapattal voltak! Ez azért fontos, mert a gyerek is érzi, hogy itt a szülő őt nézi, érte szorít és emiatt jobb és jobb akar lenni! Az egyéb körülményekkel nem foglalkozom, mert ennél lesz rosszabb is. És meg kell ezt is tanulni kezelni, gyereknek, szülőnek , családtagnak egyaránt és nem szabad a bírókhoz odamenni és elmondani a véleményt! Nem könnyű az ő feladatuk se, sőt.... Most a mi kárunkra tévedtek, van ilyen!

Következő héten kiderül, hogy kik edzenek úgy, hogy a Honvéd kupán szerepelhessen. Ott meg játszunk egy jót, tét nélkül és a fejlődést szemelőtt tartva. Ha nem lesz érem, akkor nem lesz érem. A lényeg, hogy a kenguru kupa 6. fordulóban ismét győztes mérkőzést ünnepeljünk együtt! 

Hajrá Sasok! 

Sipos Péter edző
2018.02.06.
KK beharangozó- "Gödörben a csapat" - Sipos Péter 3.rész

Nehéz lesz.... Végre eljutottunk, hogy tanulunk is valamit a kosárlabdáról és annak mozgásairól. Nagy örömömre egész jól dolgozzák fel az elhangzottakat, de sok lett a fegyelmezési dolgom is sajnos. Az elmúlt 2 hétben szerintem több "büntetés" volt, mint eddig összesen. A következő 2 hétben jön a "jutalmazási" játék, hogy kik szerepelhetnek a következő Honvéd-kupán, erre megy ki majd minden edzés. Szeretném, ha fejlődnének a gyerekek edzésen nem csak időt töltenének, ahhoz meg oda kell figyelni!   Biztos nehéz iskola után fáradtan edzeni, de ez nem lehet kifogás mindenre! Nagyon bízom, hogy ismét visszakapom azt a csapatot, akikkel el kezdtem dolgozni és a téli álomból kicsit felébredünk. Én hiszek ebben a csapatban, a szülők többségén érzem, hogy SASOS vér folyik már az ereikben, a gyerekek között látom, hogy van, akit élete végéig elkísér majd a kosárlabda. Ezért és így érdemes csak csinálni!

Két komoly mérkőzés vár ránk a hétvégén! A szülői "B" közepünkön nem fog múlni szerintem semmi. Rajtunk a sor, hogy felébredünk-e és rájövünk, hogy koncentráció és akarat meghozza a sikert biztosan vagy alszunk tovább és bízunk abban, hogy épp véletlenül az ellenfél nincs meg. A Darazsas lányok biztos mindent meg fognak tenni azért, hogy nyerjenek. Az újpesti csapat is küzdeni fog a végsőkig. Mi nekünk ajándék, hogy ilyen fenti csoportban lehetünk, hisz így jobban lehet fejlődni és alkalmazni a tanultakat. Kevés a pozitív előjel, de egyben nagyon bízom : A gyerekek intelligenciájában, hogy felfogják, milyen király dolguk van, hogy versenyszerűen sportolhatnak! Hogy már most több élményük van, mint bármelyik nem sportoló évfolyamtársuknak! Hogy egy kirándulás során nem fáradnak el! Hogy egy közösséghez tartoznak! És, hogy ebben a közösségben úgy lehet csak bentmaradni, ha fejlődsz a többi társaddal és megteszel magadért és értük mindent, minden egyes edzésen és meccsen! Várom vissza a csapatom!

2018.02.10-én, szombaton 12:15-kor várunk mindenkit a Tüskecsarnok 2. termébe szurkolni!

Hajrá Zugló, hajrá Sasok! 

Sipos Péter edző
2018.01.29.
Elérkeztünk a bajnokságok feléhez!

Elérkeztünk a bajnokság feléhez. Több mint 100 igazolt játékossal és nagy reményekkel vágtunk neki a 2017-2018-as bajnoki idénynek. 5 bajnokságban lehet találkozni a Zuglói Sasok nevével. A Kenguru Kupában 2 csapattal, a Gyermek Kupában 1 csapattal, a serdülő/B bajnokságban 2 csapattal és a junior/B-ben is van egy csapatunk. A felnőttek az NB2-ben küzdenek a minél jobb helyezésért.

Kezdjük a sort a kicsikkel.  A Kenguru Kupában két csapattal indultunk el, a Herman iskola csapata az egyik, míg a másik a Sasok. A Sárosi Judit tanárnő által vezetett Herman az „M” csoportban tartja magát stabilan (ami nagy szó, mert iskolai csapat és sok 2008-assal vágtak neki a szezonnak). Sipos Péter Sasfiókái pedig a „D” csoportba jutottak fel az 5. fordulóra. Sokan itt is most kezdték el a sportot, és itt sem az az elsődleges szempont, hogy hol fejezik be a bajnokságot, hanem hogy minden mérkőzésen tanuljanak.

Gyermek csapatunk Szalay Ákos vezérletével az „F” csoportban helyezkedik el 4 forduló után és innen próbál majd feljebb kapaszkodni. Sok izgalmas meccset játszottak már idén, így nem unatkozhattak a szurkolók.

A serdülő/B bajnokságban 2 csoportban zajlott az alapszakasz. Itt is két csapattal vágtunk neki a bajnokságnak. Zoran Marijanovic fiatalabb "B" csapatának még nem sikerült győznie, de a rájátszásban újra esélyt kapnak, hogy javítsanak. A serdülő/A csapat Borkúty László edző vezetésével hibátlanul nyerte meg saját csoportját, így a felsőházban folytathatják tovább. A jó mentalitásban játszó csapatra kemény mérkőzések várnak, de remélhetőleg a dobogó közelében sikerül végezni.

Junior fiaink egy kemény bajnokságban állják meg a helyüket. Hirschler Máté tanítványai a 12 csapatos bajnokság 7. helyén állnak. Sok mérkőzés van még hátra, de ez a középmezőny reálisnak tűnik és sikernek mondható.

Az NB2-es csapat a feljutást kiharcoló csapathoz képest sok helyen megváltozott. Sajnos nem sikerült még idén mérkőzést nyerni, de biztos, hogy mindent elkövetnek a sikerért. A keret nagyon fiatal lett, de értékelendő, hogy nem adják fel.

Van még egy félév, így még bármi megtörténhet! Hajrá Sasok!

Sipos Péter edző
2018.01.26.
Veretlenül zártuk az alapszakaszt

A Sasok Serdülő/A csapata veretlenül zárta a budapesti serdülő/B bajnokság alapszakaszának csoport mérkőzéseit. Második hétközi meccsünkön a Megyeri Tigrisekhez látogattunk. Nem ment annyira jól a játék, mint a hétfői elsőn, hiányzóink is voltak, a küzdeni tudás azonban átsegített minket a nehézségeken. A tavaszi rájátszás folyamán minden bizonnyal szorosabb összecsapásaink is lesznek, állunk elébe.

Újpest-MT/B - Zuglói Sasok/A   48:80

Borkúty László edző
Zuglói Sasok

ZUGLÓI SASOK SPORTEGYESÜLET

Cím: 1145 Budapest, Columbus u. 54/B

Telefon: 06-30/606-1615

Email: info@zugloisasok.hu

Adószám: 18232596-2-42

Számlaszám: 10409015-90141230-00000000