Hírek

2017.12.11.
Két jó mérkőzés, egyik sajnos csak edzőmeccs volt

Imádom a kenguru kupa hangulatát! És ezen a hétvégén sem volt másképp. Bár nem jó előjelekkel indult a kis december 10-ei forduló. Sok hiányzó, sok program nekem is, vizsgaidőszak is elkezdődött számomra. Csupa negatív élmény, DE 13 pozitív élmény akadt számomra 13:30-tól! 13 lelkes gyerek, akikkel imádtam a "munkát" vasárnap kora délután. Az öltözői hangulat fergeteges volt, kicsit meg is ijedtem, hogy elfáradnak a gyerekeim a sok poénkodásban, de nem így lett. Sőt! Az első mérkőzésen én már tudtam, hogy 20-0-val nyertünk mert csak 9-en jelentek meg a BLF-esek. Nem közöltem a játékosaimmal csak a mérkőzés után, mert szerettem volna látni, hogy mit tudunk és ezt csak így lehetett megtudni. A BLF már többet tud nálunk a kosárlabdáról, de a küzdésben nem maradtunk alul. Luca nagyott játszott ezen a meccsen, el is fáradt benne hamar, de ebből lehet előre lépni. A mérkőzésen kikaptunk, de mégse. 

BLF - Zuglói Sasok 0-20

Boldogan mehettünk a második meccsre, amit nagyon vártam. Azért a Csatás lányok ellen mindig kihívás játszani. Két sok pontot dobó lány volt a Csatában, akik védését Zoé és Dani jól el is végezte. Azért Zoéra mérges voltam, mert az első negyed utáni "hiszti" a semmiért nem jó, főleg úgy, hogy a Csata egyik legjobbját 4 pontra lefogta. De remélem ez egyszer megszűnik majd és végre elhiszi, hogy nagy dolgokra képes, ha nem ilyen kishitű.  Támadó oldalon akadtak gondok, mert a pálya jobb oldala elkopott, de a bal oldalán a lakk érintetlen maradt. Ebben fejlődni kell. Nagyot harcoltunk, sok hibával, de egy kemény csapatot láthattam. Nem volt olyan labda amiért ne vetődött volna valaki. Kelenik, Enes, Levi és Huszár is egyre jobban elő tud lépni vezérré, bár még sok hibával. De a sok edzésmunka meghozza a sikert. 

Csata Garfild-Zuglói Sasok 36:25 
 

Sipos Péter edző
2017.12.07.
Mikulás

December 6-án rövid baráti látogatásra egyesületünkhöz érkezett a Mikulás. Nem is egy, rögtön kettő. És ha már arra jártak, akkor edzést is tartottak a Kenguru és a serdülő "A" csapat játékosainak.

2017.12.06.
Kenguru kupa beharangozó - Sipos Péter 1.rész

Úgy gondoltam, ne csak a felnőtt kosárlabdáról lehessen olvasni háttér dolgokat, hanem a fiatalokról is, akik azért járnak edzésre, hogy majd ők legyenek, akik odáig jutnak, hogy nem az edzőjük ír majd róluk, hanem egy kimondott cikkíró. Igaz, hogy nem izgalmas annak az olvasónak, aki nem ismeri a csapatomat, de a lehetőség nyitott és a meccseink is ingyenesek. 

Minden meccs előtti héten azon agyalok, hogy vajon, hogy szerepelünk majd. Ez most sem volt másképpen. Már hétfőn azon agyaltam, hogy Dénesünk kiválását, hogy tudnám megoldani. Hogy a betegség hullámot mivel tudnám megállítani a csapatomnál. A keddi edzésen viszont megnyugodtam és örömmel láttam, hogy készen állunk az eddigi legnehezebb fordulónkra. Azért kenguru kupában nem hálás a BLF és a Csata csapatával összefutni, mert két erősen az utánpótlásáról híres csapattal állunk majd szemben. DE ezeknek van értelme számunkra, hogy lássuk hol tartunk. Hogy kiderüljön, miért nem ajánlott bal oldalon jobbkézzel vezetni a labdát, hogy miért kell gyorsan reagálni, illetve hogy miért nem jó, ha a leglassabbak a dobás előtt vagyunk. Ezeken a meccsekken biztos, hogy ilyen hibák nem fognak beleférni. Izgulni nem fogok, mert tudom, hogy mindent kiadnak magukból a játékosaim. Nagyon remélem, hogy lesz tartás a csapatban és boldogan mehetünk majd a téli szünetünkre. Nem mi vagyunk az esélyesek egyik meccsen sem, de lehetünk meglepetés csapat ebben az évben. Sőt! Nem csak, hogy lehetünk, hanem azok is leszünk! 

Vasárnap 13:30-kor a Tüskecsarnok labirintusáról nyíló 2-es csarnokban kiderül Dénes nélkül mire megyünk és ki veszi át a vezérpálcát. Várunk mindenkit szeretettel drukkolni, vagy az edzőt szidni és megmondani a tutit! A lényeg, hogy legyen tele az összes szék Sasos drukkerekkel! 
(Most sajnálom, hogy a boltok kinyitottak újra vasárnap és így valaki azért nem jön majd, mert az Aré** Plázában leértékelés van a gyerek osztályon.)

Hajrá Sasok! 

Sipos Péter edző
2017.12.06.
A 2017-es év utolsó kenguru kupa fordulója

A Zuglói Sasok Herman és a Zuglói Sasok csapata is utolsó hivatalos mérkőzésén fog szerepelni 2017-ben, méghozzá december 10-én, vasárnap. A Herman sulisok Sárosi Tanárnő vezetésével próbálják meg a tanultakat begyakorolni Kőbányán, míg a Sasok ismét a Tüskecsarnokban mutatják meg, hogy nem csak focizgatni járnak kosáredzésre. A Herman csapata SZPA és a Taksony csapata ellen játszik majd, míg a Sasok két nagy utánpótlás nevelő egyesület, a BLF és a Csata ellen lép majd pályára. Vasárnap kiderül, hogy a mikulástól kapott sok csoki után ki tud jobban mozogni majd a csapatok közül. 

Hajrá Sasok! 

Sipos Péter edző
2017.12.04.
Szürke vasárnap

“Szürke nap” volt a vasárnap Junior és NB2-es csapatunk számára. A Juniorok a Honvéd csapatától szenvedetek vereséget, míg felnőttjeink végig vezetve parázs meccsen maradtak alul TFSE csapatával szemben.

Budapesti Honvéd - Zuglói Sasok 86:56

Zuglói Sasok - TFSE 74:78

 

 

Részletek és értékelések a csapatok oldalán.

2017.11.27.
NB2: küzdelmes mérkőzés a MAFC Martos ellen!

Felnőtt csapatunk egy küzdelmes mérkőzésen 88:71 arányban maradt alul idegenben a MAFC Martos csapata ellen. 

Részletek és értékelés a csapat oldalán az eredmények menüpontban érhetők el.

HAJRÁ SASOK!

Zuglói Sasok

ZUGLÓI SASOK SPORTEGYESÜLET

Cím: 1145 Budapest, Columbus u. 54/B

Telefon: 06-30/606-1615

Email: info@zugloisasok.hu

Adószám: 18232596-2-42

Számlaszám: 10409015-90141230-00000000